top of page

Тренінги «Нова українська школа: адаптаційний цикл базової середньої освіти» для вчителів 5-6 класів

Тренінги «Нова українська школа: адаптаційний цикл базової середньої освіти» для вчителів 5-6 класів

У період з 11 жовтня по 27 листопада 2021 року на базі КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР були проведені тренінги «Нова українська школа: адаптаційний цикл базової середньої освіти» для вчителів 5-6 класів закладів загальної середньої освіти, які з вересня 2022 року викладатимуть предмет «Здоров’я, безпека та добробут». Цей інтегрований курс реалізує завдання соціальної і здоров’язбережувальної освітньої галузі Державного стандарту базової середньої освіти. Регіональний координатор – Юлія Півненко. В означений період у дистанційному форматі на тренінгу навчалося 202 педагоги (7 груп).

Перше занурення у тонкощі викладання нового інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» у Новій українській школі здійснив 21 педагог. Вони опинилися в авангарді невипадково. 

Адже у першій групі зібралися справжні професіонали – з досвідом, харизмою, бажанням змінювати і змінюватися. Саме вони стали регіональними тренерами. З 25 по 30 жовтня три регіональні тренерки (Биваліна Ліна, Кравченко Ганна та Прус Світлана) долучилися до навчання колег груп 2, 3 та 4.

Впродовж шести днів педагогічного драйву на кожному тренінгу учасники:

  • знайомилися з Державним стандартом базової середньої освіти та модельними навчальними програмами інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут»;

  • пробували свої сили (і технічні, і методичні) під час роботи з конструктором навчальних програм;

  • розглядали деякі підходи до навчання в Новій українській школі, обрали для себе «секрети» педагога-фасилітатора;

  • характеризували риси сучасного педагога;

  • визначали методичний мотлох, який не візьмемо з собою в НУШ

  • рефлексували (метод «Шість капелюхів»).


Детальніша аналітика та відгуки - тут

bottom of page