top of page
2023 рік
Тренінги "Новий зміст освітньої галузі у 5-6 класі (інтегрований курс "Здоров'я, безпека та добробут")". Курс ІІ

З 13 листопада по 9 грудня 2023 року відбулися тренінги "Новий зміст освітньої галузі у 5-6 класах (інтегрований курс "Здоров'я, безпека та добробут")". Це другий курс для вчителів інтегрованого курсу "Здоров'я, безпека та добробут", які викладають цей предмет 5-6 класах Нової української школи. 

Успішно опанували програму тренінгу 188 педагогів. Зокрема: 

  • Група ЗБД2-01_131123 - 27 учасників: тренер - Коба Віта Миколаївна. 

  • Група ЗБД2-02_131123 - 27 учасників: тренер - Коростельова Олександра Ігорівна. 

  • Група ЗБД2-03_201123 - 27 учасників: тренер - Нагула Людмила Іванівна.

  • Група ЗБД2-04_201123 - 26 учасників: тренер - Прус Світлана Георгіївна.

  • Група ЗБД2-05_271123 - 25 учасників: тренер - Коростельова Олександра Ігорівна. 

  • Група ЗБД2-06_271123 - 28 учасників: тренер - Прус Світлана Георгіївна.

  • Група ЗБД2-07_041223 - 28 учасників: тренер - Потьомкіна Вікторія Леонідівна.

Навчання на тренінгу було інтенсивним. Учасники та учасниці взяли участь у семи вебінарах; виконали дві інтерактивні вправи та чотири залікові роботи; активно взаємодіяли засобами онлайн-сервісів Flinga, Jamboard, Kahoot!

Більшість педагогів успішно опанували освітню програму тренінгу. 

grad.png
Про тренінги "Нова українська школа: адаптаційний цикл базової середньої освіти. Курс ІІ": освітня галузь "фізична культура"

Шановні колеги!

В термін з 06 по 27 листопада 2023 року тривали тренінги для вчителів фізичної культури закладів освіти всіх типів з теми "Нова українська школа: адаптаційний цикл базової середньої освіти. Курс ІІ".

Успішно завершили тренінг 258 осіб. Зокрема:

група "Фізкульт2-01_061123" - тренер Олена Аксьонова, 29 випускників, рейтингфотоальбом;

група "Фізкульт2-02_071123" - тренер Олена Бажул, 23 випускники, рейтингфотоальбом;

група "Фізкульт2-03_071123" - тренер Наталія Щербина, 30 випускників, рейтингфотоальбом;

група "Фізкульт2-04_141123" - тренер Олена Аксьонова, 28 випускників, рейтингфотоальбом;

група "Фізкульт2-05_141123" - тренер Юлія Деменчук, 30 випускників, рейтингфотоальбом;

група "Фізкульт2-06_141123" - тренер Світлана Балабанова, 28 випускників, рейтинг , фотоальбом;

група "Фізкульт2-07_141123" - тренер Лідія Сиротенко, 28 випускників, рейтингфотоальбом;

група "Фізкульт2-08_211123" - тренер Олена Аксьонова, 31 випускник, рейтинг, фотоальбом;

група "Фізкульт2-09_211123" - тренер Оксана Мельниченко, 31 випускник, рейтинг, фотоальбом.

В межах програми тренінгу учасники:

Загалом, більшість педагогів проявили високий рівень пізнавальної активності; на високому та достатньому рівнях завершили всю програму тренінгу.відвідали сім вебінарів з різної тематики відповідно до концепції НУШ;
самостійно опанували УРОКИ з тем фахового модуля "Нова фізкультура в п'ятому-шостому класі НУШ" та "Від формального до формувального оцінювання досягнень учнів і учениць";
перевірили міць своїх знань на платформах PLICKERS, KAHOOT!, QUZIZZ, INTERACTY;
працювали над навчально-методичним проєктом "Нова фізкультура", який складався з п'яти завдань;
виконали чотири залікові роботи з тем: "Психолого-педагогічний супровід учасників освітнього процесу"; "Діяльнісний підхід у базовій середній освіті"; "Оцінювання навчальних досягнень учнів у Новій українській школі"; "Особливості впровадження інклюзивного навчання та системний психолого-педагогічний супровід учнів з особливими освітніми потребами на рівні базової середньої освіти".

Scholarship

16.11.2023 року 57 педагогів взяли участь у обласному семінарі «Корекційно-розвиткова спрямованість роботи вихователя закладу дошкільної освіти компенсуючого типу».

Спікерами семінару виступили Світлана Авдєєва, Ірина Мінакова - старші викладачі кафедри РПЗСЖ  та Федоренко Марина - фахівець (практичний психолог) комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Молочанської міської ради.

Учасники семінару взяли участь у обговоренні таких питань:

  • основні завдання корекційно-розвиткового навчання дітей з особливими освітніми потребами;

  • вимоги щодо забезпечення корекційно-розвиткової роботи;

  • спрямованість корекційно-розвиткової роботи.

Педагоги познайомились з сучасними методиками корекційно-розвиткової роботи та поділилися своїм досвідом їхнього використання в роботі з дітьми дошкільного віку.

Під час практичної роботи в групах учасники семінару переглянули фрагменти корекційно-розвиткових занять, визначили їхню корекційну направленість та методи роботи, які використовували педагоги.

Родзинкою семінару був виступ Марини Федоренко, фахівця комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Молочанської міської ради на тему «Використання нейроігор для розвитку емоційно-вольової та когнітивної сфери дітей з особливими освітніми потребами». Вона поділилася цікавим комплексом дихальних вправ та їх елементами, які можна використовувати при проведенні корекційно-розвиткових занять. Також були представлені нейроігри, використання яких спрямоване на різностороннє тренування мозку та розвиток міжпівкульної взаємодії. Марина Федоренко доповнила ігри власними віршами, які допомагають встановити ритм, темп та задіяти мовні центри мозку.

grad.png
Тренінги "Новий зміст освітньої галузі у 5-6 класі (інтегрований курс "Здоров'я, безпека та добробут")"

З 6 по 11 листопада 2023 року відбулися тренінги "Новий зміст освітньої галузі у 5-6 класах (інтегрований курс "Здоров'я, безпека та добробут")".  Це перший курс для вчителів інтегрованого курсу "Здоров'я, безпека та добробут", які викладають цей предмет 5-6 класах Нової української школи. Успішно опанував програму тренінгу 91 педагог. Зокрема:

Під час навчання на тренінгу учасники та учасниці: 

  • взяли участь у п'яти вебінарах; 

  • виконали інтерактивні вправи "Державний стандарт освітньої галузі", та "Формуємо компетентності на уроках предмета "Здоров’я, безпека і добробут";

  • працювали з конструктором навчальних програм;

  • активно взаємодіяли засобами онлайн-сервісів  Flinga, Jamboard, Padlet, Mentimeter.

Завдяки тренерам першого курсу закладено методичний фундамент для розбудови Нової української школи. Попереду курс ІІ. Далі буде...

Scholarship
Тренінги "Новий зміст освітньої галузі у 5-6 класі (Фізична культура: крок на новий рівень)"

Шановні колеги!

З 30 жовтня 2023 року по 06 листопада 2023 року відбулися тренінги "Новий зміст освітньої галузі у 5-6 класі (Фізична культура: крок на новий рівень)". Це - перший курс для вчителів фізичної культури закладів освіти різного типу, які викладають або планують викладати предмет "фізична культура" у 5-6 класах Нової української школи.

Успішно опановано програму тренінгу 91 особою. Зокрема:

Під час навчання на тренінгу учасники та учасниці:

  • взяли участь у п'яти вебінарах;

  • виконали  онлайн-тести за темами "Компетентнісний урок фізичної культури", "Розумний урок фізичної культури", "Оздоровчий урок фізичної культури", "Креативний урок фізичної культури";

  • спробували міць своїх знань під час виконання інтерактивних завдань на онлайн-платформах KAHOOT!, INTERACTY, MENTIMETER.

Завдяки плідній роботі регіональних тренерів в усіх педагогів сформований надійний науково-методичний фундамент щодо опанування програми наступного тренінгу за другим курсом.

Сторінка "КРОК: 5-9" вашій увазі.

grad.png
Вебінар "Інклюзивне навчання в умовах воєнного та післявоєнного стану"

14 вересня 2023 року відбувся обласний семінар «Організація виховної роботи в закладах загальної середньої освіти з інтернатами (пансіонами) у 2023-2024 н.р.». У заході взяли участь 20 вихователів із 15 закладів загальної середньої освіти з інтернатами (пансіонами). Увагу учасників вебінару було акцентовано на таких питаннях:

1. Основні напрями виховної роботи у 2023-2024 н/р.

2. Ресурси, які стануть у пригоді у професійній діяльності вихователя.

3. Особливості виховної роботи у дистанційному форматі навчання.

Керівник семінару – Ірина Мінакова.

Scholarship
Вебінар "Інклюзивне навчання в умовах воєнного та післявоєнного стану"

29 серпня 2023 року відбувся вебінар «Інклюзивне навчання в умовах воєнного та післявоєнного стану» (спікери: Світлана Авдєєва, Олена Тонне), в якому взяли участь 92 педагогічних працівника.

На заході були розглянуті такі питання:

  • перспективи розвитку освіти дітей з особливими освітніми потребами;

  • нормативно-правова база у період воєнного стану;

  • методи підтримки та рекомендації щодо підтримки дітей з особливими освітніми потребами;

  • збереження психічного та фізичного здоров’я, формування стресостійкості учасників освітнього процесу та впровадження відновлювальних практик для покращення емоційного стану і подолання стресу.

Дякуємо всім за участь!

grad.png
Вебінар "Спільна діяльність вихователя та асистента вихователя закладу дошкільної освіти"

25 серпня 2023 року у межах виставки «Освіта Запорізького краю - 2023» відбувся вебінар «Спільна діяльність вихователя та асистента вихователя закладу дошкільної освіти» (спікери: Світлана Авдєєва, Ірина Мінакова, Юлія Філічкіна). У заході взяли участь 58 педагогів закладів освіти Запорізької області.

На вебінарі були розглянуті стратегії ефективної роботи вихователя та асистента вихователя, спільні дії на різних етапах освітнього процесу, головні вимоги до спільної діяльності. Своїм досвідом ефективної співпраці поділилася Юлія Філічкіна, вчитель-логопед закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 100 «Гармонія».

Продуктивною виявилася взаємодія учасників на дошці Flinga. Педагоги також працювали в групах у сесійних залах, обговорювали ситуації та шляхи їх вирішення.

Дякуємо всім за активну участь!

Scholarship
Старт новому навчальному року надано

29 серпня 2023 року відбувся фінальний захід за участю педагогічних працівників закладів освіти різного типу в межах обласної виставки та серпневих студій.

Загалом проведено п’ять онлайн-заходів за актуальними проблемами з фізичного виховання дітей і підлітків із загальною участю 333 особи.

Дякуємо всім учасникам і учасницям за активну участь. Звертаємо вашу увагу, що кожний / кожна отримують на свою пошту доступ до презентацій, а також сертифікати участі.

 

Більш детально про проведені заходи та світлини на згадку.

22 серпня

В межах обласної виставки. Навчання як мандрівка: зрощуємо родзинки у власному педагогічному досвіді

Фахівці з фізичного виховання закладів освіти усіх типів, інструктори з лікувальної фізичної культури, фахівці інклюзивно-ресурсних центрів (48 учасників)

Відеозапис

 

23 серпня

В межах обласної виставки. Авторська майстерня "Рухомий мозочок : MOVABLE CEREBELLUM. З досвіду педагогічної діяльності"

Фахівці з фізичного виховання закладів освіти усіх типів, інструктори з лікувальної фізичної культури, фахівці (консультанти) інклюзивно-ресурсних центрів (40 учасників)

Відеозапис

24 серпня

Семінар “Нова фізична культура в шостому класі НУШ”

Вчителі фізичної культури закладів освіти усіх типів, які викладають в 6 класі (113 учасників)

Відеозапис

25 серпня

Серпневі студії. Формування резилієнтної особистості на заняттях / уроках фізичної культури: калейдоскоп ідей

Фахівці з фізичного виховання дітей і підлітків закладів освіти усіх типів (53 учасників)

Відеозапис

29 серпня

Серпневі студії. Онлайн-практикум з укладання гнучкого планування урочного процесу з фізичного виховання

Учителі фізичної культури закладів освіти усіх типів (79 учасників)

Відеозапис

grad.png
Вебінар "Використання групових форм роботи з дітьми з особливими освітніми потребами як важлива умова організації інклюзивного навчання"

23.08.2023 року в межах обласної виставки "Освіта Запорізького краю - 2023" відбувся вебінар "Використання групових форм роботи з дітьми з особливими освітніми потребами як важлива умова організації інклюзивного навчання" (спікери – Світлана Авдєєва, Надія Мінгальова). У заході взяли участь 70 педагогів закладів освіти Запорізької області.

Під час вебінару оговорили:

·        що таке групова робота;

·        способи формування груп;

·        методи групової роботи.

Продуктивною також виявилася взаємодія учасників на дошці Jamboard. Педагоги працювали в групах у сесійних залах.

Scholarship
Обласний семінар "Особливості викладання інтегрованих курсів "Основи здоров’я" та "Здоров’я, безпека та добробут" у 2023-2024 н.р."

25.08.2023 року у межах Серпневих студій відбувся традиційний вебінар "Особливості викладання інтегрованих курсів "Основи здоров’я" й "Здоров’я, безпека та добробут" у 2023-2024 н.р.". Учасниками заходу стали 140 вчителів основ здоров’я й інтегрованого курсу "Здоров’я, безпека та добробут" закладів освіти Запорізької області. 

Разом з учасниками: 

  • поговорили про підсумки всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2023" у номінації "Основи здоров’я". Нам є ким пишатися!

  • обговорили особливості нового навчального року та розглянули скарбницю матеріалів на допомогу учителю "Навігатор - 2023/2024". Попереду багато роботи!

  • ознайомилися з педагогічним досвідом Сергія Філоненка, лауреата всеукраїнського конкурсу "Учитель року -  2023". Збагатилися ідеями!

Дякую всім за участь!

grad.png
Майстер-клас «Сучасні методи профілактичної роботи з подолання негативних проявів поведінки дітей та підлітків. З досвіду роботи тренерів»

22.08.2023 року 82 педагоги Запорізької області стали учасниками  майстер-класу «Сучасні методи профілактичної роботи з подолання негативних проявів поведінки дітей та підлітків. З досвіду роботи тренерів». Захід відбувся в межах обласної виставки "Освіта Запорізького краю - 2023". Своїм досвідом роботи поділились тренери тренінгових кабінетів, які були створені в довоєнний час у Запорізькій області за ініціативи німецького товариства міжнародного співробітництва «Консультування з ВІЛ/СНІДУ та підтримки інституцій» та стали справжніми соціокультурними осередками для соціально значущих заходів.

Тренери продовжують свою просвітницьку роботи і в воєнний час.

Людмила Нагула, педагог комунального закладу загальної середньої освіти «Кушугумська гімназія “Інтелект”»  Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області розповіла як за допомогою веб-квестів на Google Site можна навчатися через гру.

Ольга Салякіна, педагог комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат II-III ступенів “Січовий колегіум”» Запорізької обласної ради, поділилась досвідом роботи щодо реалізації міжнародного навчального проєкту «Їжа для тіла та їжа для душі». Проект реалізовано за підтримки першої леді Олени Зеленської та ГО «Громада ХАБ». Мета проєкту – надати педагогам знання та відпрацювати навички, щодо специфіки роботи з дітьми та дорослими з ознаками психологічної травми, отриманої під час війни.

Ольга Коноваленко, педагог Приазовської філії Опорного закладу загальної середньої освіти Приазовський ліцей, поділилась досвідом роботи за програмою Mental Trek, яка пропонує дієвий практичний інструмент допомоги підліткам орієнтуватися в питаннях ментального/психічного здоров’я, бути здатними допомогти собі й тим, хто поряд, у разі виникнення психічного неблагополуччя. Учасники заходу познайомились з проєктом «Знання під час війни». Отримали безліч послань на сайти де можна знайти цікаві та дієві матеріали щодо профілактичної роботи.

Учасники заходу високо оцінили досвід роботи педагогів-тренерів.

Дякуємо всім за участь!

Scholarship
Обласний семінар "Технологія використання інтегрованих завдань на уроках основ здоров’я у 7-9 класах"

23.08.2023 року в межах обласної виставки "Освіта Запорізького краю - 2023" відбувся вебінар "Технологія використання інтегрованих завдань на уроках основ здоров’я у 7-9 класах" (спікери - Юлія Півненко, Віта Коба). 32 учасники, педагоги закладів освіти Запорізької області, під час заходу з’ясували:

  • спільне та відмінне понять "інтегроване навчання" і "міжпредметні зв’язки";

  • особливості підліткового віку та відповідну зону педагогічної уваги у контексті інтегрованого навчання;

  • структуру методичного профілю інтегрованого завдання.
    А також ознайомилися з прикладами інтегрованих завдань з основ здоров’я та біології.

Продуктивною також виявилася взаємодія учасників на дошці Jamboard (міркували "Чому важлива інтеграція в освіті?"); у сесійних залах працювали в групах та пропонували різні дії й програми збереження екології нашої планети на особистому рівні, рівні міста та держави; за допомогою штучного інтелекту створювали інтегровані завдання; перевірили свої знання за допомогою вікторини  Kahoot.

Дякуємо всім за участь!

grad.png
Тренінг "Інклюзія в сучасному закладі загальної середньої освіти"

З 05 по 07 червня 2023 року відбувся тренінг "Інклюзія в сучасному закладі загальної середньої освіти" в дистанційному форматі.

У тренінгу взяли участь 33 педагога Мелітопольської міської ради Запорізької області.

За програмою навчання на тренінгу учасники:

  • взяли участь у вебінарах;

  • пройшли три інтерактивні вправи;

  • виконали дві залікові роботи.

Педагоги мали можливість отримати відповіді на свої питання та поспілкуватись між собою. Щира подяка всім учасникам тренінгу за активність, позитивну атмосферу, яка сприяла ефективності навчання та творчій співпраці.

Scholarship
Обласний семінар керівників методичних об’єднань вихователів закладів загальної середньої освіти з інтернатами (пансіонами)

28.04.2023 р. в онлайн-форматі відбувся обласний семінар керівників методичних об’єднань вихователів закладів загальної середньої освіти з інтернатами (пансіонами). Керівник семінару – Ірина Мінакова. 20 учасників семінару обговорили тему: «Вплив інклюзивних цінностей на формування життєвих компетенцій у вихованців закладів загальної середньої освіти з інтернатами (пансіонами)». Педагоги приділили увагу розгляду таких понять як «інклюзивний педагог», «інклюзивні цінності педагога» та як вони впливають на формування життєвих компетенцій у вихованців. Учасники семінару почали працювати над пошуком ефективних форм роботи з вихованцями з формування життєвих компетенцій на основі інклюзивних цінностей. Ця робота буде продовжуватися і на наступних зустрічах.

Було започатковано створення спільної презентації "Керівники методичних об’єднань вихователів закладів загальної середньої освіти з інтернатами (пансіонами).

Велика вдячність учасникам семінару за дружню, толерантну та креативну атмосферу!

grad.png
Тренінги НУШ "Здоров’я, безпека та добробут". Квітень

Насиченим і продуктивним  видався квітень. За два тижні 76 педагогів закінчили навчання на тренінгу "Новий зміст освітньої галузі у 5-6 класі (Здоров'я, безпека та добробут)":

  • перша група, 27.03.-03.04.2023 - 38 педагогів;

  • друга група, 03-10.04.2023 - 38 педагогів.

Під час навчання у кожній групі проведено по 6 вебінарів: 1 вебінар за матеріалами модуля 1, 5 - вебінарів - за матеріалами фахового модуля 2).

У процесі навчання слухачі:

 

 

☝виконали 2 інтерактивні вправи;

☝опанували конструктор навчальних програм;

☝ здійснили три впевнених кроки в НУШ у процесі виконання залікових робіт;

☝під час вебінарів працювали з веб-сервісами: Jamboard, Linoit, Mentimeter, Flinga;

☝ у спільній презентації оформили візитівки та познайомилися;

☝ під час ранкового вітання грали в гру "Скажи мені" ("Сила запитань" Світлани Ройз).

 

По закінченню тренінга здійснили рефлексію. Вашій увазі найбільш яскраві відгуки:

  • Все сподобалося! Особливо ефективним та цікавим для мене був Крок 2 конструктор навчальних програм) Дякую.

  • Тренінг дуже сподобався- багато цікавої інформації, практичних вмінь та навичок. Тренери прекрасні! Дякую! 

  • Змістовна наповнюваність, спілкування, взаємодія з усіма учасниками на високому рівні, що сприяло ефективності тренінгу 

  •  Дуже змістовний був тренінг. сподобалось працювати з Конструктором програм. Дуже хотілося побачити більше практичних уроків 

  • Дякую Півненко Ю.В. за чітку та насичену організацію навчання. Ми добре розібралися у Держстандарті, навчилися аналізувати модельні навчальні програми, навчилися їх складати самостійно за допомогою конструктора. Тепер нам потрібен час для практичного їх опрацювання.

  • Щира подяка нашому коучеру за знання, за доброзичливе спілкування, за підтримку, за поради, за поштовх рухатися вперед! 

  • Достатньо ефективний тренінг, сучасні технології, але мало часу на виконання завдань при навчанні, без відриву від основної роботи...

  • Тренінг дуже цікавий, змістовний, ефективний. Тренер Півненко Ю.В - супер! цікаво, доступно доносила інформацію, у своїй роботі використовувала цікаві інтерактивні вправи, які згодяться нам у подальшій роботі

  • Вдячна організаторам даного тренінгу! Завжди залюбки проходжу курси/тренінги організовані кафедрою реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя. Матеріал, що надається цікавий, пізнавальний, доступний та актуальний. Буду використовувати отримані знання і навички у подальшому...

До наступної зустрічі!

Scholarship
Квітневі тренінги "Фізична культура: КРОК на новий рівень"

Завершили своє навчання вчителі фізичної культури закладів освіти Запорізької області на тренінгу "Фізична культура: КРОК на новий рівень" (курс перший). Навчання відбувалося в дистанційному форматі. Успішно опанували програму тренінгу 67 педагогів:

 

  • перша група, з 03 по 10 квітня 2023 року - 33 педагога;

  • друга група, з 10 по 17 квітня 2023 року - 34 педагога.

В межах Програми тренінгу в кожній групі проведено по п'ять вебінарів. Учасники тренінгу опанували теми:

 

  • за першим модулем - "Реалізація концепції «Нова українська школа» в адаптаційному циклі базової середньої освіти";

  • за другим модулем - чотири сесії: "Компетентнісний урок фізичної культури"; "Розумний урок фізичної культури"; "Оздоровчий урок фізичної культури"; "Креативний урок фізичної культури".

Крім того, виконали інтерактивні тестові вправи на онлайн-платформах KAHOOT! та PLICKERS.

Під час рефлексії по завершенні тренінгів отримані слушні відгуки від учасників. Вашій увазі - найбільш яскраві:

  • "Я вчитель-початківець з цієї дисципліни і не все, скажу чесно, давалося легко; і з повнотою логічної картинки не все виходило швидко. Цей тренінг допоміг частково скинути з себе звичні шаблони. Чому частково? Бо треба все переварити та завести турбіну по-новому. Багато корисної інформації, і що дуже важливо, тренер веде і допомагає у виконанні завдань, даючи настанови, та орієнтує в матеріалі, за що велика вдячність! Будемо працювати!"

  • "Моя проблема - у мене немає досвіду, але я хочу його набути. Побажання - продовжуйте навчати і допомагати вчителям стати вчителями з Великої Літери. Дякую за класні консультації"

  • "Дякую за цікавий тренінг з масою корисної, важливої інформації. Бажаю наснаги, міцного здоров'я, перемоги, успіхів в усіх ваших справах. Скорішої подорожі до Криму"

  • "На мій погляд, викладати уроки і проходити курси (з таким об'ємом інформації) надто важкувато"

  • "Лекції були якісні і доступні, можу ще подякувати за окреме посилання на лекції в ютубі. Тільки  було б краще, якби лекції проводились в очному режимі"

  • "Теоретична частина матеріалу на високому рівні, але хотілось побачити на практиці з кількістю 30 дітей в спортивному залі на одній половині і щоб це було систематично"

  • "Дякую за те, що в такий короткий проміжок часу вам вдалося ознайомити мене з методикою проведення та вимогами НУШ на уроках фізичної культури в 5-6 класах. Це корисний досвід особисто для мене, так як в наступному навчальному році я вперше почну викладати у дітей за програмою НУШ. Здобуті під час тренінгу знання обов'язково застосую на практиці".

Всім учасникам щира подяка за активність. До зустрічі на другому курсі! 

grad.png
bottom of page